Opskrift På Hurtig Dessert

10/11/2020 15:14
Billede: Pixabay, RitaE

Hvem har ikke altid drømt om at besøge et pandekagehus lige som Hans og Grete? (ja lige bortset fra at de bliver taget til fange af heksen) men altså, et hus lavet af pandekager - whats not to like? Pandekager er altid et sandt hit blandt børnene eller som en hurtig dessert, når det lige skal være ekstra lækkert! Det tager ikke mange minutter at røre dejen sammen og så kan de passes på panden samtidig med, at du forbereder aftensmaden. 

Her er verdens bedste opskrift på de hurtigste og blødeste pandekager - til opskriften skal du bruge: 

200 g mel

5 dl mælk

3 æg 

2 tsk. kardemomme

1 tsk. sukker 

1 spsk. olie

50 g smør til stegning

Pisk mel og mælk sammen. Pisk æg, kardemomme, salt, sukker og olie i. Steg dem i smør på en varm pande. 

Tip: Spis pandekagerne med vaniljeis, chokoladesovs og grofthakket chokolade eller med citronsaft og sukker. Hvis man vil tage skridtet videre (og har lidt ekstra tid), kan man lave flamberede pandekager med vaniljeiscreme. 

Pandekage traditionen stammer oprindeligt fra England, hvor man udover at spise pandekager, afholdte pandekageløb hvor kvinderne løb om kap, med en pandekage pande i hånden. Selvfølgelig med en pandekage på, som skulle vendes et bestemt antal gange i luften, inden man var i mål. 

Velbekomme! 

Tak til Perlen Odense Til slut vil sige stort tak til Perlen Odense, der har bidraget økonomisk til sidens tekst. Der kan du bestille en Halskæde med bogstav. Derfor er sidens tekst ikke upartisk.