Corn dogs i Danmark - Sådan laver man corn dogs

Corn dogs i Danmark - Sådan laver man corn dogs Billede: Canva

Vi har taget mange ting fra den amerikanske kultur til os i Danmark, men det er stadig svært at finde en corn dog at tage med på farten herhjemme. Vi forklarer hvad en corn dog er, og hvordan man laver en.

Hvad er Corn dogs? Corn dogs er amerikanernes svar på en fransk hotdog, og corndogs har eksisteret siden 1942. Det er i bund og grund en pølse på en pind, som er blevet friturestegt. Der er dog lavet mange forskellige varianter af corn dogs, men det er en pølse, som bliver indbagt i majs-dej og friteret i olie.

Corn dogs opskrift (Ingredienser)

Det er faktisk ganske simpelt at lave corn-dogs, og de er nemme at have med på farten. Derudover, er der også en pind man kan holde i, så man undgår at få fedtet fingre. De kan også være et godt alternativ til pølsehorn, og eventuelt serveres til en børnefødselsdag.

Her er et godt eksempel på, hvordan du nemt og hurtigt kan lave dine egne corn dogs. For at lave 7 corn-dogs, skal du kun bruge disse ingredienser.

  • 7 ikke alt for tynde pølser
  • 7 grillspyd af træ
  • 150 g hvedemel
  • 100 g majsmel
  • 2 spsk. sukker
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 1 æg
  • 2 spsk. smeltet smør
  • 1,5-2 dl mælk olie til friture

Sådan laver du en corn dog

  1. Bland alle ovenstående ting sammen, pånær pølser og spyd selvfølgelig. Dejen skal blive tyktflydende, så du skal holde igen med mælken, så dejen kan hænge fast på pølsen. Så sørg for, at pølserne heller ikke er for glatte. Du kan eventuelt tørre dem med et rent viskestykke, og derefter drysse dem med lidt mel.
  2. Opvarm olien eller endnu bedre indstil din frituregryde til 160-170 grader.
  3. Sæt dine pølser fast på grilspydende og dyb dem grundigt i dejen, så den hænger godt fast.
  4. Pølserne skal ikke have mere end 4-6 minutter i gryden/frituren. Når de bliver sprøde og gyldenbrune er de klar til at komme op. Sørg for, at hele pølsen og dejen er dækket, når de bliver sat ned i gryden.

Så nemt er det faktisk at lave en god amerikansk corn dog. Det er lidt sjovt, at man ikke ser denne fantastiske snack flere steder herhjemme, men det kan være, at den med tiden vil blive mere populær, hvem ved?

Corn dogs kan med fordel serveres med alt fra ketchup, sennep, barbecue-sauce eller dip. Vi har ikke prøvet med remoulade endnu, men det kan man jo spise til alt.

Det var altså svaret på, hvordan man laver den lækre amerikanske snack til farten. Så det kan være, at det er corn dogs, som du skal have med, næste gang du laver mad til turen eller fødselsdagen.

Tak til Bevco

Der skal lyde et stort tak til Bevco, som via deres støtte har gjort denne artikel mulig. Bevco sørger blandt andet for, at der er noget at drikke, når man skal have mad på farten. Bevco er en webshop, som sikrer, at man kan få drikkevarer til grossistpriser.

Se deres kæmpe udvalg af spiritus, vin, øl, cider og meget mere. Hvis du skal have noget italiensk til dine amerikanske corn dogs, kan du nyde en dejlig Fernet Branca, som efter sigende skulle være gaven til maven.