Opskrift: Lækre Pirogger Med Hvidløgsost Og Kylling

17/06/2020 13:37
Billede: canva.com

I dette indlæg får du vores bud på lækre pirogger med kylling som passer perfekt til madpakken eller som en god snack.

Ingredienser:

  • 25g gær
  • 4 dl vand
  • 0.5 spsk sukker
  • 0.5 spsk salt
  • 750g hvedemel
  • 50g smør
  • Kylling i passende mængde(mellem 400-600 gram minimum)
  • Buko eller anden foretrukken hvidløgsost
  • Porre
  • Pisket æg til pensling

Fremgangsmåde:

  1. Start med at smuldr gæren i en skål og tilføj lunkent vand for at opløse gæret.
  2. Rør sukker og salt i og tilsæt smør.
  3. Tilsæt hvedemel lidt af gangen indtil du får en blød og smidig dej.
  4. Lad dejen hæve under et viskestykke i ca. 45-60 minutter.
  5. Rul dejen ud på et bord på et lag af mel og skær cirkler ud af dejen i passende størrelser afhængig af din mængde kylling.
  6. Læg fyldet på i form af kylling, porre og hvidløgsost, husk at dit kylling gerne skal være forstegt en smule inden for at sikre at det er helt gennemstegt efter bagning.
  7. Luk cirklen af dej om fyldet og luk den tæt ved at bruge en gaffel hele vejen rundt i kanten.
  8. Lad dem hæve i ca. 20-30 minutter mere og sæt dem derefter i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft.
  9. Bag dine pirogger 10-12 minutter indtil de er gyldenbrune og server dem straks herefter, eller frys dem ned til senere brug.
  10. Velbekomme!

Tak for støtten

Til sidst vil vi gerne takke Illums Bolighus for deres støtte til dette indlæg. I Illums Bolighus finder du b.la. De flotte Kay Bojesen produkter.