Opskrift: Lækre pølsehorn til madpakken

Opskrift: Lækre pølsehorn til madpakken Billede: shanecotee

Det ultimative indhold, som vi, børn som voksne, gerne vil finde i vores madpakke er uden tvivl et lækkert, hjemmebagt pølsehorn med krydret ketchup indeni og sesamfrø strøget taknemmeligt på toppen.

Pølsehorn er så uendeligt meget bedre end kedelige klapsammenmadder med spegepølse og remoulade - dem har vi alle prøvet at blive trætte af.

Pølseremoulademadder er gode, fordi de kan bikses sammen på ingen tid uden nogen som helst forberedelse. Det kan pølsehorn ikke, men til gengæld kan en lynsmurt rugbrødmad ikke måle sig med med en stor portion pølse, der kan gemmes i fryser og tages frem efter behov.

Pølsehorn er delikate madpakkegaver sendt med kærlighed fra kernefamiliens køkken, og læser du med videre giver vi dig opskriften på en omgang lækre fuldkornspølsehorn med ketchup i.

Denne artikel er udarbejdet i samarbejde med Net2Kompagniet.

Ingrediensliste

  • 2 pølser
  • 0,5 dl ketchup
  • 12,5 g gær
  • 1 æg
  • 1 dl kærnemælk
  • 1,5 tsk salt
  • 125 g fuldkornshvedemel
  • 175 dl hvedemel
  • 1 spsk sesamfrø

Fremgangsmåde

  1. Først opløser du dit gær i 1 dl lunkent vand.
  2. Dernæst tilsætter du det halve af ægget, kærnemælk, salt, fuldkornsmelet og hvedemelet. Du skal være varsom med melet, som skal tilsættes lidt efter lidt.
  3. Nu skal dejen æltes god igennem, indtil den bliver smidig, hvorefter du sætter den til hævning et lunkent sted i 1 time.
  4. Sørg for at tænde ovnen på 200 grader, så den er klar til at bage pølsehornene.
  5. Når dejen er færdig med at hæve, skal den deles op i 4 lige store stykker, som rulles til cirkler med cirka 20 cm i diameter. Derefter skæres hver af dejcirklerne ud i 4 trekanter.
  6. Så 1 teske ketchup på hver af trekanterne og derefter lægges en kvart pølse i den modsatte ende af spidsen. Så ruller du nu hver af dem sammen til et horn ved at rulle fra bunden med pølsen til spidsen. Læg dem til sidst på en bageplade med spidsen nedad på bagepapir.
  7. Nu skal pølsehornene hæve en sidste gang i 15 minutter, hvorefter de pensles med et sammenpisket æg, og drysses herefter med sesamfrø. Bag pølsehornene i 18-20 minutter i den forvarmede ovn.