Rødvinssauce: dit bidrag til festmiddagen

Rødvinssauce: dit bidrag til festmiddagen Billede: ribeirorocha

Du er blevet inviteret til et større middagsselskab sammen med alle dine venner. Du vil gerne hjælpe værterne med et bidrag til til festmåltidet, men hvad kan du lige lave, som er nemt at tage med dig og hurtigt at varme op, når du ankommer? Svaret er sauce, og herunder giver vi dig opskriften på en ægte klassiker af slags - rødvinssauce.

Denne artikel er lavet med støtte fra Bevco - The Beverage Company.

Ingrediensliste

  • 1 spsk smør
  • 1 stk løg
  • 2 stk skalotteløg (alternativt 1 løg mere)
  • 1,5 tsk tørret timian
  • 3 dl rødvin
  • 2 dl vand
  • 1 stk okseboullion-terning
  • 1 spsk tomatpuré
  • 1 tsk akaciehonning
  • 1 dl fløde
  • Salt

Fremgangsmåde

  1. Du starter med at smelte smørret i en gryde, hvorefter du skruer ned på middel varm.
  2. Så skal både løg og skalotteløg, begge dele hakket, ned i gryden og klares. De må helst ikke tage farve.
  3. Kom tørret timian i, som steger med i 1 minut.
  4. Tilsæt så 1 dl vand og 1,5 dl rødvin og derefter tomatpuré og okseboullion-terningen. Kog godt igennem i 3-4 minutter, så okseboullion-terningen bliver opløst.
  5. Når okseboullion-terningen er opløst, sier du saucen gennem en sigte, så løgene sorteres fra.
  6. Så tilsætter du resten af vandet og vinen samt akaciehonningen.
  7. Skru op for varmen, så saucen koger. Den skal koge omtrent ? ind.
  8. Slut af med at smage til med fløde og eventuelt salt.