Nem Aftensmad Til 2

03/03/2022 15:45
Billede: Openclipart-Vectors

Det kan være svært at finde på nye retter hver dag til aftensmad, især når man kun er to. Det er også lige om overskuddet er der, efter at man kommer hjem fra job, studie eller måske begge dele. Men faktisk findes der masser af nemme og lækre retter.

Hvis du søger inspiration til nemme aftensmadsretter, så læs med her:

Kyllingeoverlår med søde kartofler eller rodfrugts fritter: Begge dele skal ind i ovnen og passe sig selv, kyllingen krydrer man lige med sine favoritkrydderier og så ind i ovnen 45-50 minutter (hvis frossen). Fritterne skal cirka have 20-30 minutter og derefter krydres til. Dertil kan man servere lidt hvidløgsaioli, som er supernem at røre sammen selv. Du skal bruge: 1 Æggeblomme (stuetemperatur), 1tsk. friskpresset citronsaft, 1 lille knust fed hvidløg, ¼ tsk fint salt og peber og 1½ dl smagsneutral olie fx rapsolie.

Steak med asparges svøbt i serranoskinke og sødkartoffelmos: Rigtig mange elementer, men alle dele er lige til at gå til og det tager næsten ingen tid at forberede. Man starter med at knække aspargesene og skylle dem, derefter ruller man serranoskinken rundt om. For at lave mosen, skræller man først kartoflerne og skærer dem i mindre stykker, så det hurtigere kan blive blødt inde i ovnen. De skal cirka have 30 minutter på 190 grader. Når de er færdige, så sætter man aspargesene ind i cirka 20 minutter på 180 grader. Så begynder man at varme en pande op til steakene, så den kan blive godt varm. Kartoffelstykkerne kan man med fordel moses med en stavblender og når det er most, blander man 50gram smeltet smør og 2tsk. salt og peber ned i. Steaken skal cirka have 5 minutter på hver side, man kan stege i lidt olie. Man kan også stege dem i smør, smide lidt fed hvidløg og frisk rosmarin på panden, så bøfferne kan få en lækker smag.

Vi takker Perlen Odense for deres støtte til dette indhold. Find et stort udvalg af produkter hos Perlen Odense webshop, eksempelvis guldringe eller utallige andre gode varer. Derfor er dette indhold ikke upartisk.